Julhandeln är här. Är du förberedd?

Julhandeln är här. Är du förberedd? Har du gjort vad du kan när det kommer till marknadsföring?

 

Ökning i försäljning under julhandeln för de olika butikerna, Delbrancher som tjänar mest på julhandeln.

8 Snabba e-handels tips för julhandeln som vi kommer att gå igenom i detta inlägg

1. Börja planeringen för marknadsföringen tidigt.

2. Ha exklusiva erbjudanden (med hög ROAS) .

3. Sälj inte bara produkter – sälj även ditt varumärke.

4. Anpassa din julhandelsförsäljning.

5. Lägg vikten på kundlojalitet och gör den till en viktig KPI.

6. Fokusera på rätt mätvärden för att mäta framgång.

7. Email och remarketingstrategier tenderar att ha stora avkastningar.

8. Imponera på dina kunder och få dem att komma ihåg ditt varumärke.

1. Börja planeringen för marknadsföringen tidigt.

Vissa startar planeringen för den kommande julhandeln så snart den förra avslutats. Det beror på att det är dags att göra en ny koll på hur allting gick, t.ex. försäljning, lönsamhet, vinst och hur nöjda kunderna var. Resultaten från föregående julhandel bör bygga grunden för nästa julhandel.

Med dessa värden kan du forma dina nya marknadsföringskampanjer tillsammans med data som du spårar under julhandeln. Titta på det övergripande resultatet för den senaste julhandeln och titta sedan på handeln över året som har gått. Där kan man göra en uppskattning över hur denna julhandel kommer att gå. Titta på sökordstermer som sålde förra julen och se om dessa produkter fortfarande säljer bra.

2. Ha exklusiva erbjudanden.

Liksom utbud och efterfrågan ökar köplusten genom hur sällsynt eller svåråtkomlig en produkt är, produkten blir mer värdefull. Det här exklusiva värdet skapar en känsla av nyfikenhet och brådska inom en person och gör att de vill veta exakt vad det är de missar.

3. Sälj inte bara produkter – sälj även ditt varumärke.

När du bygger dina julmarknadsidéer bör du tänka på hur du kan skapa innehåll som människor vill dela med sitt nätverk. Eftersom kunderna oftast lägger större värde på saker som vi kan anpassa, är det meningsfullt att hitta sätt att få dina kunder att anpassa sin julupplevelse.

4. Anpassa din julhandelsförsäljning.

Se till så att sidan har någon typ av ”julstämning”. Det kan vara att ni sätter en banner uppe på sidan som har ett jultema. Eller bilder som har något med julen att göra.

5. Lägg vikten på kundlojalitet och gör den till en viktig KPI

Se till att kundernas lojalitet är något som ni strävar efter. Gör kunden nöjd och hen kommer att berätta om er butik för sina vänner som kanske också vill gå in på er sida och köpa sina julklappar. Nöjda kunder tenderar att spendera mer pengar på sidan och har högre konverteringsprocent på webbplatsen.

6. Fokusera på rätt mätvärden för att mäta framgång.

Titta på tidigare marknadsföring som ni har gjort och se vad det kan vara som gjort att den marknadsföringen fungerat. Driver ni t.ex. en leksaksbutik så bör ni titta på vilka ni marknadsför mot. Föräldrar köper oftare leksaker till sina barn än personer som inte har några barn.

7. Email och remarketing-strategier tenderar att ge stora avkastningar.

Dessa strategier tenderar att alltid ge mest när det kommer till konvertering. Se till att ha remarketing-listorpå Facebook och Google ads för att kunna utnyttja detta. Låt säga att en kund lämnar kassan kan man skapa en annons som tar dem tillbaka till kassan. Det är då stor chans att kunden slutför köpet.

8. Imponera på dina kunder och få dem att komma ihåg ditt varumärke.

Se till att kunderna är nöjda. Fungerar allt smidigt så kommer kunden tillbaka. Kanske de diskuterar om just er e-handel i fikarummet under lunchen. Man ska inte underskatta word to mouth.

Vill ni ha hjälp mer e-handelsstrategi så kan vi på Head of Search hjälpa er. Vi hjälper dagligen små och stora företag med vinnande strategier.

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig inom kort.

Hej!
Först och främst skulle vi vilja be om lite uppgifter från dig
för kunna kontakta dig om du ger oss ditt godkännande i nästa steg.
Mål med hemsidan!
Alla har olika mål med sin hemsida, vi är intresserade av era!
Hur viktig är en hemsida?
Tack för dina svar!
Nu vet vi lite mer om vad som är viktigt för er. Vi skulle gärna vilja kontakta dig och berätta mer om vad vi kan erbjuda.