Vill du synas mer i sociala medier? Vi har svaret!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Sociala medier har blivit en av de starkaste marknadsföringsplattformerna, om inte det starkaste!

Tack vare multipla sätt att marknadsföra på olika sociala kanaler når man ett enormt antal människor, som alla är en potentiell konvertering! Som företagare kan man välja olika vägar att gå för att marknadsföra på sociala kanaler. Detta gäller även hur pass involverad man har tid och budget till att vara.

Några kanaler och sätt att marknadsföras sig via sociala medier:

  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • Influenser marketing (bloggar)
  • Affiliate program

Att skapa display annonser i form av bild eller video för att sedan marknadsföra via de största kanalerna Instagram, Facebook och Youtube kan ha otrolig effekt om det görs rätt- då kan besökare gilla och dela vidare bilden eller videon, vilket innebär att annonsen når ännu fler.

En annan väg att gå är att starta ett samarbete med en influenser, där kan man på ett smart sätt välja ut en eller flera influensers med stor följarskara, målgrupper som passa ditt företags produkter/tjänster och med ett flöde som är tilltalande för både dig och din kund. Det viktiga att tänka på i influenser samarbete är att de har redan sina följares förtroende, har de gjort väldigt mycket samarbeten och postar färre ”lifestyle” eller inlägg som inte är sponsrade så förlorar de också sin trovärdighet och din produkt blir bara en i mängden på deras konton. Tänk också på att många stora influensers tar väldigt bra betalt för samarbeten.

Affiliate program är en vanlig typ av marknadsföring som oftast inleds med micro-influensers, dessa samarbeten är inte så kostsamma för företagen.

Ett affiliate program innebär att man använder sig av tex rabattkoder och då tjänar micro-influensern en viss procent av försäljningen som görs vid användandet av rabattkoden. Givetvis finns det större och mindre afflilates program och med olika överenskommelser.

Möjligheterna är oändliga. Se till att ha koll vilka regler och lagar som gäller vid marknadsföring och samarbeten för att inte riskera att utsätta dig själv för otrevliga konflikter.

Vill du veta mer om sociala medier är du välkommen att kontakta oss på info@headofsearch.se

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig så fort vi kan. 

Den pålitliga partnern.

Samarbetet som gagnar tillväxt!

Ta kontakt med oss

Jag vill gärna veta mer.