Google Smart Shopping – Vi berättar hur det fungerar!

Vad är Google Smart Shopping och varför du ska använda det?

Skillnaden mellan Google Smart Shopping och Google Shopping

För att få en övergripande förståelse över vad Google Shopping innebär kan man gå in och läsa om det här. Största skillnaden mellan dessa två är att Google Smart Shopping har en automatiserad budgivning för att maximera konverteringsvärdet medan Google Shopping fungerar på samma sätt som andra Google Ads format.

 

Hur fungerar Google Smart Shopping?

Smart Shopping är en av de nyaste kampanjtyperna som Google har lanserat. Funktionen går ut på att man ska få ut mer av sin tid. Fördelarna med att använda Smart Shopping är att den har en automatiserad budgivning och annonsplacering. Kampanjtypen är en perfekt funktion för mindre företag som vill få bättre resultat med mindre ansträngning.

 

Det här kan du förvänta dig av Smart Shopping   

Om man ger maskininlärningen tid för optimering och har tillräckligt med data för att kunna utvärdera resultaten kan man förvänta sig bra resultat jämfört med tiden och ansträngningen man lägger ner för sina kampanjer. Det är viktigt att inte stirra sig blind på klicken, utan istället fokusera på konverteringsvärdet eftersom antalet klick kan minska. Tanken med Smart Shopping är att man sänker buden för de klick som inte maximerar konverteringsvärdet.

 

Att tänka på innan ni börjar använda Google Smart Shopping

 

  • Man kan inte själva bestämma i vilken kanal man ska synas i, utan man får helt enkelt lita på att Google visar annonsen där den ger mest konvertering.
  • De negativa sökorden kan du inte justera för enstaka kampanjer så om du får in trafik från irrelevanta sökord så är du fast, förhoppningsvis kommer algoritmerna lösa detta med tiden.
  • Inom en kampanj kan du inte själv välja att fronta en viss produkt, utan detta bestämmer Google, vilken produkt som ska synas.
  • Låt din Smart Shopping kampanj vara igång minst 20 dagar för att kunna utvärdera den datan du samlat.

 

Slutligen, Smart Shopping går före vanliga Shopping kampanjer vilket menas med att om man har samma produkt i båda funktionerna kommer de främst visas i Smart Shopping kampanjen. På grund av detta är det bra om man pauser sina andra kampanjer så att det inte stör maskininlärningen och att man får ut det bästa av denna nya funktion. Trots de nya formaten får man offra vissa funktioner från Google Shopping.

 

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig inom kort.

Hej!
Först och främst skulle vi vilja be om lite uppgifter från dig
för kunna kontakta dig om du ger oss ditt godkännande i nästa steg.
Mål med hemsidan!
Alla har olika mål med sin hemsida, vi är intresserade av era!
Hur viktig är en hemsida?
Tack för dina svar!
Nu vet vi lite mer om vad som är viktigt för er. Vi skulle gärna vilja kontakta dig och berätta mer om vad vi kan erbjuda.