Google Shopping – Ett måste för E-handlaren

Vad är Google Shopping?

För att sammanfatta det kort så är Google Shopping ett smart sätt för alla som bedriver en E-handel att synas extra med sina produkter. Dina produktbilder, priser och länkar är tagna direkt från din webbplats och blir synligt på sökresultatet hos Google. Dessa dyker oftast upp högst upp i resultatet innan det organiska sökresultatet. Detta ger en stor fördel för alla kunder att snabbt kunna jämföra olika produkter, priser, storlekar och se vilka företag som säljer produkterna.

Precis som med Google Ads betalar du som annonsör endast när någon väljer att klicka på er annons.

I bilden nedanför ser du både Google shopping annonser och Google Ads annonser. De produkter som är inringade i den röda rutan är produkter från Google Shopping.

 

google shopping

 

Komma igång med Google Shopping

För att komma igång med Google Shopping behöver ni ett Google Merchant Center konto och sedan registrera ett dataflöde. Här upprättar ni också en koppling till ert Google Ads konto för att därifrån kunna hantera era produktannonser.

När du har registrerat dig hos Google Merchant Center och registrerat ditt dataflöde är nästa steg att skapa en produktfeed. Din produktfeed kan antingen laddas upp automatiskt via en XML-fil eller om ni väljer att göra det manuellt. Google är väldigt noggranna med att priser för produkterna ska stämma överens i annonsen och din webbplats. Om Google skulle märka skillnader på priset så kommer de direkt pausa dina annonser utan någon förvarning.

För att få ner produktfeeden skiljer det sig åt beroende på vilken plattform du använder. Det finns olika moduler som passar till några av de mest använda plattformarna som Magento, WordPress, Quickbutik.

 

Fördelar med Google Shopping

  • Google Shopping är generellt billigare än Google Ads, anledningen är att konkurrensen på sökorden i Google Ads är betydligt högre än Shopping.
  • Du som annonsör kan vara helt säker på att alla produkter som syns i annonserna finns i lager.
  • Du lockar till dig fler potentiella köpare och får en stor ökad synlighet på Google. Detta eftersom potentiella kunder kan fatta välgrundade köpbeslut med produktinformationen som syns direkt i din annons.
  • Högre och bredare närvaro på Google då din text och Shopping annons kan visas samtidigt om det är relevant

 

Det finns som sagt många fördelar med Google Shopping och är ett utmärkt komplement till andra annonseringsmetoder. Sätt igång och se vilka fina resultat det kommer ge dig som annonsör. Det är kostnadseffektivt och ger dig stor exponeringen på världens överlägset mest använda sökmotor.

 

Känner du att det är för mycket att ta in på samma gång? Vill du hellre ta hjälp av vår expert-hjälp med att komma igång med Google Shopping? Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig gärna med alla steg som behövs för att du ska lyckas!

 

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig inom kort.

Hej!
Först och främst skulle vi vilja be om lite uppgifter från dig
för kunna kontakta dig om du ger oss ditt godkännande i nästa steg.
Mål med hemsidan!
Alla har olika mål med sin hemsida, vi är intresserade av era!
Hur viktig är en hemsida?
Tack för dina svar!
Nu vet vi lite mer om vad som är viktigt för er. Vi skulle gärna vilja kontakta dig och berätta mer om vad vi kan erbjuda.