Black Friday Marknadsföringstrategi tips del 2

Ultimata guiden för black Friday del 2

11 extra tips

Läs del 1 HÄR för att få reda på vad Black Friday är.

I slutändan är det upp till dig vilken strategi du satsar på under din Black Friday-REA. Vi rekommenderar att du sätter dig ner och tittar på siffrorna för att ta reda på vilken strategi som ska ge de bästa resultaten för ditt företag.

FÖRBEREDELSE

När du väl har bestämt dig för en strategi är det dags att börja förberedelserna. Som vi tagit upp i del 1, ju tidigare du kan börja desto bättre, så ta en titt på våra bästa tips för att få din webbutik redo för Black Friday.

1. BELÖNA DINA LOJALA KUNDER

Samtidigt som Black Friday är bra för att skaffa nya kunder är det också en perfekt chans att belöna dina lojala kunder för att de stödjer ditt företag. Visste du att det kostar fem gånger så mycket att locka nya kunder som att behålla dina befintliga? Kundlojalitet ger merförsäljning.

Ett bra sätt att göra detta är att skapa en e-postmarknadsföringskampanj som du bara skickar till kunder som har köpt av dig tidigare. I den här e-posten, inkludera en rabattkod som är exklusiv för dem under Black Friday, och tacka dem för att ha stöttat dig med ett engagerande brev. Detta får dem att känna sig värdefulla och uppmuntrar dem att komma tillbaka till din webbutik.

2. LISTA PRODUKTERNA NI VALT ATT MARKNADSFÖRA

Skapa en lista över de produkter du ska marknadsföra, notera det ordinarie priset och försäljningspriset om det går. Om du presenterar en produkt om dagen vill du planera i vilken ordning de ska visas. Det sista du vill göra är att slumpmässigt välja vilka produkter du ska ha rabatt på dagen innan. Istället, håll dig lugn och samlad genom att fatta viktiga beslut nu.

3. PLANERA DINA MEDDELANDEN OCH TEXTER

Du vill skapa en lista med nyckelord som du vill kommunicera via din webbplats och dina marknadsföringskanaler. Du vill i huvudsak planera vad du ska tillföra till din kampanj och formuleringen som du ska använda inom ditt reklammaterial. Detta för att se till att det är konsekvent. Till exempel om du vill använda orden ” Black Friday Weekend REA”, så vill du hålla fast vid de här nyckelorden hela tiden.

4. SKAPA BANNER OCH GRAFIK FÖR ATT FÖRBÄTTA DINA KAMPANJER

Dags att designa ditt reklammaterial. Att byta ut din banner är det bästa sättet att berätta om Black Friday-REAN på din hemsida, eftersom det här är det första besökarna ser (om de landar på din hemsida). Du vill att din grafik ska vara djärv och iögonfallande för att uppmuntra dina kunder att handla i butiken under REAN.

Det är också värt att inkludera detaljer om din Black Friday-kampanj i din USP-bar om du har en. Det kan också vara bra om man har ett avsnitt överst på sidan där man får information om att du kommer ha en Black Friday-REA.

5. SÄKERSTÄLL ATT DIN SIDA ÄR MOBILVÄNLIG

År 2017 gjordes cirka 50% av all Black Friday-försäljning på mobilen. Därför är det så (ta bort) viktigt att din webbplats är anpassad för mobiler, och att shoppingupplevelsen är lika jämn som den skulle vara på en dator. Om du inte använder ett mobilt responsivt tema kan det vara en bra idé att uppdatera den till en som är det i tid för Black Friday.

6. VAR FÖRBEREDDA FÖR MER TRAFIK

Era servrar kommer att uppleva påfrestning om en stor mängd användare försöker komma åt er hemsida vid en viss tidpunkt. Den här stora volymen av trafik kan göra att sidorna laddas långsamt, och i extrema fall kan hela webbplatser krascha.

Det är därför många återförsäljare väljer att sträcka sin Black Friday-REA över en längre tid, så att de kan sprida ut efterfrågan och upprätthålla en bra laddningstid på webbplatsen. Även då är det fortfarande möjligt att uppleva enorma ökningar i början.

Onlineverktyg som Pingdom och Google Pagespeed Insights är fantastiska för att kontrollera laddningstiden för din webbplats före Black Friday. Testa hastigheten på din webbplats genom att ange webbplatsens webbadress (det är en bra idé att testa olika sidor). Du får då en inblick i sidhastighetstiden.

Om din webbplats är ny, eller om du inte har en låg mängd användare som besöker din webbplats från Google Chrome, eller om ni inte använder Google Analytics, kommer Google inte att kunna hämta tillräckligt med data på laddningstiden. I det här fallet rekommenderar vi att du använder Pingdom istället.
Stora bildfilstorlekar är oftast de skyldiga när webbplatser laddas långsamt, så använd verktyg som TinyPNG och dylikt för att komprimera dina bilder. Försök att hålla dina bildfilstorlekar så små som möjligt utan att förlora kvalitet. Du vill inte komprimera dina bilder för mycket eftersom de kommer att bli suddiga.

7. SÄKERSTÄLL ATT DINA BETALNINGSALTERNATIV FUNGERAR BRA

Se till att dina kunder kan checka ut effektivt på din webbplats genom att köra en testorder. Om din betalningsprocess inte är enkel, löper du risken att du förlorar försäljningar.

8. SKAPA INTRESSE TIDIGT

Skapa förväntan på din Black Friday-kampanj genom att starta din marknadsföring ungefär en vecka i förväg. Det är troligt att dina potentiella kunder kommer att planera sin shoppingaktivitet och väga upp sina alternativ i förväg, och du vill vara i framkant i deras sinne. Bygg upp spänningen de dagar som leder fram till Black Friday genom att avslöja mindre delar av dina kommande kampanjer.

Det räcker inte att skicka ett meddelande dagen innan och förvänta sig att alla kommer att springa, du måste reta dem med en förhandsvisning av vad som ska komma.

9. EMAIL MARKETING KOMMUNIKATION

Det är värt att notera här att e-post är en fantastisk marknadsföringskanal som du borde dra nytta av året runt, inte bara under säsongsperioder.

Om du redan har en e-postlista att marknadsföra är du i en bra position för Black Friday. Om inte, oroa dig inte. Du kan börja samla e-postadresser nu så att du åtminstone har en liten lista redo för festsäsongen. Vid den här tiden nästa år har du en mycket större lista att spela med. Ta en titt på denna ultimata introduktion till e-postmarknadsföring för några tips och råd om att komma igång.

Ett vanligt tema i den här artikeln är att planera för framtiden, så det är ingen överraskning att du bör planera dina e-postkampanjer i förväg. Ha texter, nyckelord, grafik och bilder redo så att du har tid att göra ändringar innan det är dags att skicka ut mailen.

Här är några idéer för e-postmeddelanden som du kan skicka till dina abonnenter:

Kommande erbjudanden-mail är det första meddelandet om din Black Friday-försäljning för att skapa spänning före kampanjen. Många återförsäljare använder nedräkningstimrar för att bygga förväntan och nedräkning av dagar, timmar, minuter och sekunder till den stora rean.

Lanseringsmeddelande
Detta är det mail som skickas ut för att markera den officiella lanseringen av din Black Friday-kampanj. Det är inte så mycket annat – det är i grunden det stora meddelandet.

Sista chansen-mail används för att skapa en känsla av brådska mot slutet av din Black Friday-kampanj. De använder tidsmedvetna uttryck som ”begränsad tid kvar”, ”slutar idag” ”bara 1 dag kvar” etc. Det är en chans att dra nytta av sista minuten-försäljningen.

10. ANVÄNDA SOCIALA MEDIA

Om du vill fokusera dina ansträngningar på de sociala medieplattformarna, så satsa på den som brukar ge de bästa resultaten. Till exempel, om dina inlägg fungerar bättre på Instagram bör du koncentrera digpå den plattformen. Som företagare kommer du vara upptagen med att arbeta med andra aspekter av kampanjen, så sprid inte ut det för brett. Då kommer du inte att hinna med. Detta gäller främst för småföretagare.

Bygga upp spänning
På samma sätt som din e-postmarknadsföringskampanj bör du sträva efter att skapa spänning och förväntan på sociala medier före din rea. Ett enkelt ”Kommer snart” inlägg eller en nedräkning för varje dag kommer att bygga upp spänning och kräver en minimal insats att skapa.

Informera om era erbjudanden
Du vill marknadsföra de olika erbjudandena som du har planerat för dina kunder. Om du erbjuder gratis leverans, gör det synligt. Om du erbjuder gratisprodukter – visa exakt vad de får. Ju mer kreativ och intressant din marknadsföring är desto bättre kommer dina kampanjer att gå.

Var komisk och glad.
Konsumenternas nyhetsflöden kommer att översvämmas med Black Friday-inlägg, och ni undrar kanske hur man ska synas genom strömmen? Med godhjärtad humor kommer du att gå långt. Det behöver inte vara något komplicerat, faktum är att inlägget bör vara enkelt. Det är roliga, minnesvärda inlägg som säljer bäst, och du arbetar även för att uppnå större mål efter Black Friday-försäljningen. Att ni syns flertalet gånger ökar er trovärdighet.

Att använda videos är effektivt på sociala medier. Har ni möjlighet så försök göra sådana.

11. ANVÄNDA BETALDA ANNONSER

Medan sociala medier är ett bra gratis verktyg för att driva trafik till din webbplats, ska du inte underskatta kraften hos betalda annonser. Algoritmerna på sociala medier-plattformar har gjort det extremt svårt att nå ut med dina inlägg, så om du inte blir viral kommer du att få minimal inverkan.

Därför är det bästa sättet att nå din målgrupp genom att skapa ett antal annonser på de sociala plattformar där du får mest engagemang.

Ställ in re-marketingkampanjer i förväg!
Ett sätt att hantera detta är genom att skapa re-marketinggrupper för dina valda annonsplattformar såsom Facebook. Tanken är att du kommer att marknadsföra till besökare som tidigare varit på din webbplats. Kanske tittade de på dina produkter, men gick inte in på sidan för att köpa utan sökte bara efter information om en produkt.

Sen presenterar du en annons för din Black Friday-kampanj som visar de nya priserna på dina produkter eller rabattkoder du erbjuder. Ett sätt är att spåra övergivna kundvagnar, eftersom man kan locka tillbaka gamla kunder som du inte lyckades konvertera tidigare.

För att skapa en re-marketingkampanj på Facebook behöver du ett Facebook Business Manager-konto. Du behöver då skapa en Facebook Pixel och installera den här koden på din webbplats. Därefter vill du skapa en anpassad målgrupp för ”webbplatstrafik”, säg inom de senaste 30 dagarna eller 60 dagarna. Skapa en annonskampanj som du riktar in till den målgruppen med information om Black Friday-erbjudanden eller kampanjer, ställ in din budget, tidsramen för när annonserna ska visas för och publicera sedan ändringarna.

BLI KONTAKTAD

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort

040 - 622 95 55

Dagens konsumenter har fler och fler alternativ att handla från i takt med att marknadskonkurrensen ökar. Därför är det viktigt att er hemsida inte bara fokuserar på att generera nya kunder, utan även har en struktur som gör att kunden inte direkt lämnar hemsidan, samt vill handla där igen. Kundupplevelse är alltså prio för att …
Vi på Head of Search är erfarna inom digital marknadsföring och vet hur man rankar er hemsida på Google. Genom att hålla oss uppdaterade om vad Google prioriterar för rankning så följer vi de bästa trenderna för att er digitala marknadsföringsstrategi ska vara så effektiv så möjligt. Därför ska ni skapa hemsidan för kundupplevelse först …
Välkommen till Head of Search Irma! Irma gör sin sista LIA inom webbdesign hos oss. Irma kommer att stötta oss inom webbdesign och annat fram till maj då Irma tar examen som Frontend developer.   Hur känns det att komma till Head of Search och vad är ditt första intryck? Irma: Det känns bra, känner …
Välkommen till Head of Search Benjamin! Vi tog tillfället i akt att prata lite med Benjamin och hur hans första tid varit hos oss på Head of Search. Hur känns det att komma till Head of Search och vad är ditt första intryck? Benjamin: Jag tycker att det är väldigt kul och spännande att få …
Har Corona har påverkat ditt företag? Försäljningen och efterfrågan av produkter och tjänster har avtagit rejält sedan Covid-19 pandemin bröt ut i början av 2020. De flesta företag har påverkats på något sätt. En del positivt, men majoriteten har dessvärre fått uppleva den negativa sidan av driva företag under svåra tider. Har du påverkats direkt …
Vad är Google Analytics? Google Analytics är ett digitalt verktyg för webbanalys framtaget av Google. Inom branschen förkortas det ofta till G.A. Detta gratisverktyg ger er som företagare en tydlig insyn över trafiken på er webbsida. För att koppla datan till ert Google Analytics lägger man in en kort rad kod i hemsidans källkod, detta …
Vad är grafisk design? De flesta relaterar grafisk design med formgivning, vilket i teorin är rätt! Det ger form och struktur till något. Vi syftar på grafisk design i digitala ändamål. Då handlar det om typsnitt, logotyper, färger. Det kan vara väldigt detaljerat och djupgående och så kan det vara så enkelt som bilder och …
Står ni i valet och kvalet om Google Ads ska vara en del av er digitala strategi? I följande inlägg kommer vi att gå igenom 5 anledningar till varför vi tycker ni ska annonsera med Google Ads och förhoppningsvis hjälpa er lite på traven. 1. Ranka högt Google Ads är ett perfekt komplement till sökmotoroptimering …
I vårt tidigare inlägg pratade vi om coronavirusets påverkan på digital marknadsföring och gav tips för hur ni kan tänka gällande er digitala strategi under denna komplexa tid. Mycket har förändrats på bara några veckor och det fortsätter dyka upp nya direktiv varje dag. I dagens inlägg vill vi därför göra er uppmärksamma på hur …
De senaste dagarna har haft en stor påverkan på vårt samhälle och många företag har blivit ekonomiskt drabbade av coronaviruset (Covid -19) som cirkulerar runt om i världen. Hur man som företag ska förhålla sig till omständigheterna och den pandemi som råder kan vara en stor utmaning som kräver arbete och omstrukturering. Med det här …
Förutom nyckelord – Vad är viktigt för SEO-content?   Om vi bortser från det faktum att nyckelord och SEO-vänligt innehåll är utav hög kvalité, så finns det annan viktig information man måste ta in. Här är några bra tips på vad du ska tänka på när du arbetar med SEO content. Precis när man trodde att …
Meta titeln är den länkande rubriken ute vid sökresultaten. Titeln är väldigt viktig och ibland till och med avgörande om din sida kommer visas bland sökresultaten eller inte. Meta titeln ska heller inte överskrida 68 tecken då finns det en risk att titeln kortas av och du får inte fram ditt budskap. En meta beskrivning …
Om Head of Search Head of Search är digitalbyrå i Malmö med fokus på marknadsföring och webbutveckling med kontor i Hyllie. I dagsläget är det totalt 5 anställda på företaget och ett stort utbud av kunder. Fokus ligger idag på att våra kunder ska känna en hög närvaro och kompetenta medarbetare. För oss är det …
Öka din lönsamhet med Head of Search! I samband med att vi flyttade in i nya lokaler i Hyllie i maj blev David Borg en del av vårt träffsäkra team. Han ansvarar för våra kunders betalda trafik via exempelvis Google Ads, Facebook, Instagram, Linkedin och Bing. ̶  Betalda kampanjer är ett effektivt sätt att bli …
Följare, Likes och delningen endast en liten del. Vissa anser att lägga sina pengar på marknadsföring är bortkastade pengar, då använder man inte sin marknadsföring på rätt sätt. Det kan också vara så att man inte implementerat spårningen korrekt, vilket leder till att man inte får fram rätt resultat. En del tror att det räcker …
Google Shopping lanseras i Finland Tjänsten har funnits under några år i Sverige, Danmark och Norge. Nu finns även möjligheten för E-handlare att använda Google shopping i vårt grannland. Under maj 2019 har tjänsten äntligen kommit till Finland. ( Vill du läsa mer om vad Google Shopping innebär kan du klicka här. Det tog tid …
Vad är Google Smart Shopping och varför du ska använda det? Skillnaden mellan Google Smart Shopping och Google Shopping För att få en övergripande förståelse över vad Google Shopping innebär kan man gå in och läsa om det här. Största skillnaden mellan dessa två är att Google Smart Shopping har en automatiserad budgivning för att maximera …
Är ditt företag i behov av en slagkraftig hemsida som lockar nya kunder? Då har du kommit rätt! Vi på Head of search utvecklar och designar hemsidor som driver trafik, skapar engagemang och som du själv enkelt kan uppdatera. Vi har nyligen utökat vårt team av IT-experter med Christoffer Gunnarsson som håller i trådarna när …
Vad är SEO och varför är det så viktigt? SEO är ett engelskt begrepp och står för Search Engine Optimization, därav har den vanligaste förkortningen blivit SEO. I Sverige är sökmotoroptimering det vanligaste namnet, men vad är egentligen seo? Syftet med seo är att du ska hamna så högt upp som möjligt i de organiska …
Maximera din marknadsföringsbudget med Head of search! Vår VD Staffan Rosenblad har 25-års erfarenhet av att driva bolag och har innehaft ledande positioner både som CFO och VD inom flera olika verksamheter. Han hjälper oss med företagsutveckling genom att utarbeta strategier, visioner och tydliga målsättningar. Vi frågar Staffan varför han har valt att satsa på …
Förstärk ditt varumärke med övertygande copy! Vi på Head of search jobbar hela tiden på att utöka och förbättra vårt tjänsteutbud för att kunna ge våra kunder så bra service som möjligt. Ordkonstnären Sara Önnebo är det senaste tillskottet i vårt proffsiga team. Hon hjälper företag med träffsäkra texter till hemsidor och sociala medier. ̶  …
Head of search är ett innovativt företag som ligger i den absoluta framkanten när det gäller digital marknadsföring. Viktor Andersson  ̶  delägare, affärsutvecklare och spindeln i nätet  ̶  berättar mer om företagets snabba och framgångsrika tillväxtresa. ̶  Jag och Mikael Åkerlund träffades via en gemensam bekant, berättar Viktor. Vi kände genast att vi skulle kunna …
Vad är Google Shopping? För att sammanfatta det kort så är Google Shopping ett smart sätt för alla som bedriver en E-handel att synas extra med sina produkter. Dina produktbilder, priser och länkar är tagna direkt från din webbplats och blir synligt på sökresultatet hos Google. Dessa dyker oftast upp högst upp i resultatet innan …
Välkommen Linus! Head of search är ett företag med stark framtidstro som vill bidra till ett bättre samhälle genom att hjälpa ungdomar in i arbetslivet. Därför har vi valt att ta emot en praktikant. Linus Carlsson Ibrahim studerar Digital marketing & Sales analytics på IHM Business School och han kommer att göra sin LIA-praktik hos …
Head of search fortsätter att expandera! Mikael Åkerlund, delägare och projektledare, blickar framåt efter ett otroligt händelserikt år med många nöjda kunder, fler medarbetare och nya tillväxtmål. ̶  Intresset för digital marknadsföring är stort, konstaterar Mikael. Vi har en stadigt ökande kundkrets och har växt ur våra lokaler i Turning Torso. Den första april flyttar …
Utmanande, utvecklande och varierande! Därför trivs Marcus Grankvist, account manager på Head of search, så bra med sitt arbete. ̶  Det finns få företag med så mycket kompetens på rätt plats, menar Marcus. Dessutom har vi en fantastisk företagskultur där vi umgås både på och utanför arbetstid. Jag är övertygad om att det är därför …
Vad är Remarketing? Remarketing eller retargeting som det också kallas för, är ett väldigt effektivt sätt att annonsera mot besökare som tidigare har besökt en sida eller app. T.ex. om en besökare har kollat på ett par röda skor i din webbshop men inte slutfört köpet, kan du som annonsör med Google Ads Remarketing påminna …
Behöver du hjälp med att nå toppen? Simon Winge är en av våra SEO-experter och hemsideproffs.  Han ser till att du hamnar högt upp i sökningar på Google och når ut med information om dina produkter eller tjänster till rätt målgrupp. Och om du är i behov av en unik hemsida för att locka nya …
Numera är ett av de största målen för ett företag att maximera medvetenheten om deras verksamhet, varumärke, produkter eller tjänster som de erbjuder samtidigt som de strävar efter att öka trafiken till deras hemsida.Funderar du på om du ska använda Google Ads (tidigare känd som Google AdWords till 24 juli 2018)? Då kan kanske någon …
Julhandeln är här. Är du förberedd? Har du gjort vad du kan när det kommer till marknadsföring?   Ökning i försäljning under julhandeln för de olika butikerna, Delbrancher som tjänar mest på julhandeln. 8 Snabba e-handels tips för julhandeln som vi kommer att gå igenom i detta inlägg 1. Börja planeringen för marknadsföringen tidigt. 2. …
Ultimata guiden för black Friday del 2 11 extra tips Läs del 1 HÄR för att få reda på vad Black Friday är. I slutändan är det upp till dig vilken strategi du satsar på under din Black Friday-REA. Vi rekommenderar att du sätter dig ner och tittar på siffrorna för att ta reda på …
Det finns många sätt att lyckas med Black Friday och här kommer 10 Tips. Välj de som passar er marknad bäst. Dagarna blir kortare och sommaren är en del av det förflutna vilket bara kan innebära en sak, julhandeln börjar närma sig. För att starta den här jul-handeln med stil kommer företag över hela världen att delta …