Varför grafisk design är viktigt för ditt varumärke!

Vad är grafisk design?

De flesta relaterar grafisk design med formgivning, vilket i teorin är rätt! Det ger form och struktur till något. Vi syftar på grafisk design i digitala ändamål. Då handlar det om typsnitt, logotyper, färger. Det kan vara väldigt detaljerat och djupgående och så kan det vara så enkelt som bilder och placeringar- det är kombinationen och samspelet mellan alla dessa byggstenar som skapar en hemsida, en annons eller den perfekta landningssidan!

Kommunicera med din besökare.

Med hjälp av grafisk design kommunicerar du med din besökare, du talar om vilken känsla du vill att din hemsida ska förmedla genom olika färger och former. Många gånger kan du snabbt se när du anlänt på en hemsida vad det är för typ av sida, vad som säljs och ibland också prisklass på produkten som sidan handlar om! Det är det visuella som man skapar med grafisk design som många gånger hjälper till att sälja en produkt, som skapar en känsla av trygghet eller kvalitet för kunden och som får dem intresserade.

 

Få folk att välja din produkt.

Att skapa en logga eller bygga upp ett varumärke rent visuellt kräver en hel del planering och research. Det är så du kommer att kommunicera med dina kunder/besökare, att bli igenkänd på grund av sin logga, färgkombinationer eller tex typsnitt är ett mål för många företag. Ser man på ledande varumärke som Apple, IKEA och Chanel, de är några av världens största företag som har de lyckats med just det! Igenkänningsfaktorn är otroligt värdefull för varumärken, då vi människor många gånger väljer den produkt de känner igen snarare än den som är lite billigare. Ibland handlar det om en status fråga, och ibland handlar det bara om trygghet. Oavsett så är det visuellt som vi kommer tillbaka till, det är färgerna, loggor eller typsnitt som får folk att välja din produkt eller känns sig ”hemma” på din hemsida. Allt detta är vad din grafiska designer hjälper dig med!

 

Skicka ett mail eller ring oss för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig bygga ditt varumärke med grafisk design.

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig inom kort.

Hej!
Först och främst skulle vi vilja be om lite uppgifter från dig
för kunna kontakta dig om du ger oss ditt godkännande i nästa steg.
Mål med hemsidan!
Alla har olika mål med sin hemsida, vi är intresserade av era!
Hur viktig är en hemsida?
Tack för dina svar!
Nu vet vi lite mer om vad som är viktigt för er. Vi skulle gärna vilja kontakta dig och berätta mer om vad vi kan erbjuda.