Vad är SEO och hur kommer du igång?

Vad är SEO och varför är det så viktigt?

SEO är ett engelskt begrepp och står för Search Engine Optimization, därav har den vanligaste förkortningen blivit SEO. I Sverige är sökmotoroptimering det vanligaste namnet, men vad är egentligen seo?

Syftet med seo är att du ska hamna så högt upp som möjligt i de organiska sökresultaten, dvs. icke köpt trafik. Seo handlar om olika metoder och tekniker för att få en webbsida att synas så högt upp som möjligt bland resultaten vid sökningar i sökmotorer. Framgångsrikt seo arbete leder till ökad trafik till hemsidan vilket kan generera i högre intäkter. Du får en stor ökad synlighet på Google och får fler kvalitativa besökare som kan omvandlas till kunder eller potentiella kunder. Det är viktigt att komma ihåg att seo är ett långsiktigt arbete där det gäller att kontinuerligt fortsätta optimera din hemsida för att öka eller bevara dina placeringar.

 

Fokusera på användarvänlighet

När du skriver seo innehåll är det viktigt att skriva både för läsaren och sökmotorn (oftast Google). Sökordsdensitet är något att tänka på, om du skulle t.ex. optimera för sökordet ”röda skor” är det viktigt att tänka att du inte upprepar sökordet för många gånger i texten. Det gäller att hitta en balans där du skriver både för läsarna och Google.

När en besökare kommer till din hemsida är det viktigt att besökaren känner trygghet, att detta är en seriös sida som vill förmedla något.

3 tips för att förbättra användarvänligheten

  1. Minimera laddningstiden på din webbplats
  2. Komprimera dina bilder
  3. Skaffa SSL certifikat

 

Lägg stort fokus på innehåll

När du skriver innehåll är det viktigt att skriva bra och relevant innehåll för läsarna. Målet bör vara att få läsarna att stanna så länge som möjligt på sidan eller uppfylla ett mål på sidan som du har satt upp.

Några viktiga saker att tänka på när du skriver innehåll:

  • Texten ska vara unik. Alltså inte duplicerat innehåll, då kommer ni bli straffade av Google.
  • Rätt mängd text. Har du en e-handel bör du ha ungefär 100 – 200 ord på produktsidan, har du blogg eller skriver annan text är det självklart att ha fler ord. 300 ord per sida är ett bra riktmärke att gå efter.
  • Synonymer och böjningar, sökmotorerna blir bättre på att förstå synonymer och du får en bredare spridning. Ovanliga slangord bör du dock undvika. T.ex. om du skriver om cyklar behöver du inte använda hoj som synonym.

 

Se till att ha en mobil anpassad webbplats

Fler och fler använder mobiler när de surfar och därför är det väldigt viktigt att ha en hemsida som är mobil anpassad. Statistiken pekar på att fler och fler använder mobil istället för dator och för att behålla besökarna på din hemsida bör du ha en mobil anpassad hemsida. Google har även påpekat flera gånger att de kommer prioritera hemsidor som är responsiva, d.v.s. att hemsidan anpassar sig efter skärmens storlek som besökaren använder.

 

Fokusera på att attrahera länkar

För att attrahera och få kvalitativa länkar till din hemsida gäller det att skriva bra innehåll, dina läsare ska tycka att ditt innehåll är så pass intressant och relevant att de vill länka ut till din hemsida.

En annan strategi som fungerar alldeles utmärkt när det kommer till att attrahera länkar är gästframträdanden. Detta kan exempelvis vara ett gästinlägg på en populär blogg som skriver om samma ämne som du, men det kan också vara ett gästframträdande i en populär podcast. Du har troligtvis redan bra koll på vilka webbplatser och podcasts som är populära inom ditt ämne. Det enda du behöver göra är att kontakta dem, berätta om dig själv, varför du gillar deras webbplats och varför du vill skriva ett gästinlägg.

Även interlänkar är viktigt för att ge extra kraft till en specifik sida som du vill lyfta fram. Genom interna länkar pekar du ut vissa sidor som är viktigare än andra och underlättar för Google att hitta dessa.

Glöm inte att seo tar tid, i Sverige går det relativt fort jämfört med länder som USA, England och Frankrike. Hur lång tid det tar beror på hur stor konkurrensen är på de sökord du vill optimera.

Head of search har många års erfarenhet av framgångsrikt seo arbete som är väldigt uppskattat bland våra kunder. Har ni svårt att komma igång eller se resultat av ert nuvarande seo arbete, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi er lyckas med sökmotoroptimering.

 

#headofsearch #webbutveckling #digitalmarknadsföring #sökmotoroptimering #malmö #unikahemsidor #tillväxt

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig inom kort.

Hej!
Först och främst skulle vi vilja be om lite uppgifter från dig
för kunna kontakta dig om du ger oss ditt godkännande i nästa steg.
Mål med hemsidan!
Alla har olika mål med sin hemsida, vi är intresserade av era!
Hur viktig är en hemsida?
Tack för dina svar!
Nu vet vi lite mer om vad som är viktigt för er. Vi skulle gärna vilja kontakta dig och berätta mer om vad vi kan erbjuda.