Vad är Remarketing?

Vad är Remarketing?

Remarketing eller retargeting som det också kallas för, är ett väldigt effektivt sätt att annonsera mot besökare som tidigare har besökt en sida eller app. T.ex. om en besökare har kollat på ett par röda skor i din webbshop men inte slutfört köpet, kan du som annonsör med Google Ads Remarketing påminna den här besökaren om de röda skorna som de har tittat på genom display annonser. Display annonserna kommer dyker upp på andra hemsidor som besökaren surfar vidare till och ständigt påminna besökaren om de röda skorna som han/hon tittade på i din webbshop.

 

Remarketing annonsering har fått en del klagomål av kunder på nätet för att de blir förföljda och tycker att annonseringen är påträngande. Med rätt innehåll och budskap i sin marknadsföring blir det inte påträngande.

Det gäller att använda Remarketing på rätt sätt också, där du som annonsör kan ställa in ett frekvenstak. Vilket innebär att du sätter en maxgräns på hur många gånger annonsen ska visas för besökaren. Genom att sätta en lägre frekvens når du ut till den målgrupp du vill nå samtidigt som du skyddar ditt varumärke och inte är för påträngande.

 

Hur fungerar Remarketing?

Du behöver installera en så kallad cookie till din hemsida, när det är gjort är retargeting annonsering nästan som ett självspelande piano. När en besökare kommer till din hemsida får de en cookie kopplad till sin webbläsare. När besökaren sedan fortsätter surfa runt på andra hemsidor ser han/hon dina annonser på andra hemsidor. Det fungerar som en påminnelse för besökaren och målet är att få tillbaka besökaren till din hemsida för att slutföra köpet.

Som annonsör kan du göra olika Remarketing listor i Google Analytics där du kan ändra och skapa egna listor själv, några exempel på Remarketing listor kan vara:

  • Alla som besökt din hemsida
  • Alla besökare som har lagt en produkt i varukorgen utan att slutföra köpet
  • Besökare som kollat på en viss produkt

 

Beroende på vad för hemsida du har och vilket mål du har kan du anpassa listorna efter det som passar dig och din hemsida. För de som har en webbshop är Remarketing det perfekta sättet att få besökare till kunder.

  

Varför ska du använda Remarketing?

Det gäller att använda Remarketing på rätt sätt, utan att göra det irriterande för mottagaren. Kan du hantera det och gör det på rätt sätt så kommer det ge väldigt goda resultat. Det gäller att ge besökarna något som passar dem, inte tvinga dem att se annonser på produkter/tjänster de inte är intresserade av. Genom att använda Remarketing på rätt sätt ökar du din varumärkeskännedom, det genererar fler konverteringar och är väldigt kostnadseffektivt. Remarketing är perfekt marknadsföring mot besökare som är i slutfasen utav kundresan dvs besökare som är nära eller redo att slutföra ett köp.

En annan viktig funktion vi inte får glömma är frekvenstaket och även att avbryta all Remarketing mot kunden efter att de har konverterat. Dels för att kunden inte ska bli irriterad och för att vi inte vill slösa annonspengar på en kund som redan har handlat hos oss.

 

Vill ni ha hjälp med Remarketing annonsering? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig inom kort.

Hej!
Först och främst skulle vi vilja be om lite uppgifter från dig
för kunna kontakta dig om du ger oss ditt godkännande i nästa steg.
Mål med hemsidan!
Alla har olika mål med sin hemsida, vi är intresserade av era!
Hur viktig är en hemsida?
Tack för dina svar!
Nu vet vi lite mer om vad som är viktigt för er. Vi skulle gärna vilja kontakta dig och berätta mer om vad vi kan erbjuda.