Vad är en meta beskrivning och en meta titel?

Meta titeln är den länkande rubriken ute vid sökresultaten. Titeln är väldigt viktig och ibland till och med avgörande om din sida kommer visas bland sökresultaten eller inte. Meta titeln ska heller inte överskrida 68 tecken då finns det en risk att titeln kortas av och du får inte fram ditt budskap. En meta beskrivning är det som sökmotorn visar precis under den länkade rubriken. Det är enkort beskrivning av ens olika landningssidor, viktigt att notera är att varje enskild sida på ens hemsida bör ha en egen beskrivning likaså en unik titel. En meta beskrivning ska vara 130-156 tecken, överskrider man detta kan Google korta ner ens beskrivning och som nämnt tidigare finns det risk för att ni inte får fram ert budskap.

 

Vad som definierar en bra meta titel och beskrivning

En bra meta titel är när du har med de sökorden du vill rankas på, men det är viktigt att man inte skriver sökorden för många gånger så att titeln inte blir sammanhängande. Viktigt att notera är att man skriver beskrivningarna för ens besökare, inte för att ranka högt på Googles organiska sökfält. Som nämnt ovanstående är det viktigt att ha en unik titel för varje sida, på så sätt kan sökmotorerna förstå att det du har på din sida är relevant. För att få en bra struktur på din titel kan man dela in innehållet med |. Det kan exempel se ut såhär Head of Search | Digital marknadsföringsbyrå | Kontakta oss, detta hade kunnat vara vår Meta titel till vår kontakta oss sida. Den innehållet en call to action, något som får besökaren att stanna upp, företagsnamnet och vad de kan förvänta sig att hitta på sidan de landar på. När ni skriver er beskrivning är det viktigt att ni får med sökordet som är viktigast för den specifika sidan och helst bland de tre första orden. Beskriv vad sidan handlar om, och vad kan besökaren förvänta sig om man trycker sig vidare. Det är även viktigt att inte duplicera innehåll utan skriv en unik beskrivning. Många som googlar vill ha hjälp med ett problem, därför kan det vara bra att skriva en lösning eller en fördel ni har och hur ni kan hjälpa till.

Varför man ska optimera meta titel och beskrivning

Det är viktigt för ens SEO arbete att se till att man framförallt har olika titlar och beskrivningar för varje landningssida, om man inte själv har en beskrivning så kommer google att använda content från er hemsida som matchar sökfrågan. Det kan låta bekvämt att Google gör jobbet för en, men det är viktigt att tänka på att Google kanske väljer en text som är mindre relevant. Självfallet är det bra att ha meta titlar och beskrivningar som är relevant för besökaren så att de vet vad de ska förvänta sig när de klickar in på er hemsida. Stämmer inte beskrivningarna eller titeln överens med vad landningssidan visar finns det en stor risk att besökaren kommer lämna snabbt.

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig inom kort.

Hej!
Först och främst skulle vi vilja be om lite uppgifter från dig
för kunna kontakta dig om du ger oss ditt godkännande i nästa steg.
Mål med hemsidan!
Alla har olika mål med sin hemsida, vi är intresserade av era!
Hur viktig är en hemsida?
Tack för dina svar!
Nu vet vi lite mer om vad som är viktigt för er. Vi skulle gärna vilja kontakta dig och berätta mer om vad vi kan erbjuda.