Spårning en viktig del för att styra marknadsföringsinsatserna

Följare, Likes och delningen endast en liten del.

Vissa anser att lägga sina pengar på marknadsföring är bortkastade pengar, då använder man inte sin marknadsföring på rätt sätt. Det kan också vara så att man inte implementerat spårningen korrekt, vilket leder till att man inte får fram rätt resultat. En del tror att det räcker att titta på “lätta siffror” som följare, likes och delningar på sina sociala medier. Det kommer man inte långt med.

Vilket mål har ni med er spårning?

Att analysera rätt siffror och data hjälper er att få bättre resultat och driva resultaten framåt. Lätta siffror som jag nämnde tidigare säger inte så mycket om ert marknadsföringsarbete, framförallt inte vad ni kan förbättra och utveckla. För att få en bättre inblick använder många Google Analytics. Problematiken som kan uppkomma är att man bara tittar på en väldigt liten del av datan man får fram. Har man ingen kunskap om var och vad man ska kolla efter kan verktyget verka krångligt och svårtolkat. Det är viktigt att identifiera var era besökare kommer ifrån, vad driver mest besökare, var avslutar de och varför?

Hur styr ni era marknadsinsatser idag?

Analyserar man dessa beteenden har man större möjlighet att förbättra, effektivisera och styra marknadsinsatserna för framtida kunder. Har man implementerat sin spårning rätt, så lär man känna sina besökare på en djupare nivå. När man ska ta nya beslut är det viktigt att man tar dessa baserat på tidigare resultat. Har man identifierat sin målgrupp och vart besökarna kommer från underlättar detta hur man ska fortsätta sin marknadsföring och har då möjlighet att pusha hårdare för att driva framtida kampanjer både mer långsiktigt och mer lönsamt.

Det är en sak att driva besök till er hemsida, men att få besökaren att stanna är en helt annan sak. Bästa sättet att få besökare att komma tillbaka är att uppdatera innehållet på er hemsida, men frågan är vilket innehåll och hur ofta?

Framgångsrikt genom åren har vi hjälpt företag att identifiera och optimera sina kampanjer genom att analysera rätt typ av data!

Hör av er om ni behöver råd!

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig inom kort.

Hej!
Först och främst skulle vi vilja be om lite uppgifter från dig
för kunna kontakta dig om du ger oss ditt godkännande i nästa steg.
Mål med hemsidan!
Alla har olika mål med sin hemsida, vi är intresserade av era!
Hur viktig är en hemsida?
Tack för dina svar!
Nu vet vi lite mer om vad som är viktigt för er. Vi skulle gärna vilja kontakta dig och berätta mer om vad vi kan erbjuda.