Vad är en meta beskrivning och en meta titel?

Vad är en meta beskrivning och en meta titel?

Meta titeln är den länkande rubriken ute vid sökresultaten. Titeln är väldigt viktig och ibland till och med avgörande om din sida kommer visas bland sökresultaten eller inte. Meta titeln ska heller inte överskrida 68 tecken då finns det en risk att titeln kortas av...

läs mer
Vi på Head of Search söker nu en SEM-Specialist.

Vi på Head of Search söker nu en SEM-Specialist.

Om Head of Search Head of Search är digitalbyrå i Malmö med fokus på marknadsföring och webbutveckling med kontor i Hyllie. I dagsläget är det totalt 5 anställda på företaget och ett stort utbud av kunder. Fokus ligger idag på att våra kunder ska känna en hög närvaro...

läs mer
Google Shopping – Nu även i Finland

Google Shopping – Nu även i Finland

Google Shopping lanseras i Finland Tjänsten har funnits under några år i Sverige, Danmark och Norge. Nu finns även möjligheten för E-handlare att använda Google shopping i vårt grannland. Under maj 2019 har tjänsten äntligen kommit till Finland. ( Vill du läsa mer om...

läs mer

Öka din lönsamhet med Head of Search!
I samband med att vi flyttade in i nya lokaler i Hyllie i maj blev David Borg en del av vårt träffsäkra team. Han ansvarar för våra kunders betalda trafik via exempelvis Google Ads, Facebook, Instagram, Linkedin och Bing.

̶  Betalda kampanjer är ett effektivt sätt att bli synlig på nätet och driva försäljning som ger snabba resultat, säger David. Fördelen är att din annons blir synlig för potentiella kunder när de söker efter de tjänster eller produkter som du erbjuder.

För att annonseringen ska få önskad effekt krävs kompetens, teknisk kunskap och noggranna analyser.  Detta är något som David har samlat på sig under många år.  Han har tidigare arbetat med annonsplanering för Resurs Bank samt för Google i Köpenhamn.

̶  Jag ser över kundernas konton varje dag för att kontrollera att allt är okej och inget sticker ut. Sedan går jag in i de aktuella kontona och förbättrar kampanjer som rullar eller bygger nya, berättar David.

David har ett bra öga för detaljer och är en fena på att hitta intressanta data. Detta i kombination med en sprudlande kreativitet gör att David är väldigt bra på sitt jobb.

̶  Det gäller att alltid kunna hitta förbättringsmöjligheter, även för de kampanjer som går bra redan från början. Det kan handla om att lägga till eller utesluta sökord och lägga till eller utesluta målgrupper, förklarar David.

Arbetet innebär en hel del datahantering, vilket David trivs bra med.

̶  Det är ett intressant och utmanande jobb och Head of search är en fantastisk arbetsplats. Det var lätt att komma in i teamet och arbetsuppgifterna. Ledningen är mån om att skapa en inkluderande miljö där personalen mår bra och kan utvecklas, säger David.

När David inte hjälper våra kunder med finurliga annonseringslösningar driver han egna uppfinningar och hemmaprojekt, som till exempel egentillverkad flädersaft. Han gillar också att fiska och hänga med kidsen på sina lediga dagar.