Därför bör du marknadsföra under Corona

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Har Corona har påverkat ditt företag?

Försäljningen och efterfrågan av produkter och tjänster har avtagit rejält sedan Covid-19 pandemin bröt ut i början av 2020.

De flesta företag har påverkats på något sätt. En del positivt, men majoriteten har dessvärre fått uppleva den negativa sidan av driva företag under svåra tider. Har du påverkats direkt på grund av produktion som har stannat av? Kunder som vill bryta sina avtal för att spara in på utgifter eller kommer kunderna inte längre in i din butik? På de oändliga antal sätt ditt företag kan påverkas finns det många gånger lika många åtgärder du kan testa för att påverka. Det kanske inte visar resultat omgående, men i längden kan de göra stor skillnad.

 

 

Vad du bör tänka på

Trots att ingen riktigt vet när, så kommer hysterin avta och människor kommer försöka gå tillbaka till att leva så normalt som man kan efter omständigheterna. Många som blivit arbetslösa kommer få nya jobbtillfällen på företag som öppnar upp igen och behöver anställa ny personal för att återigen starta produktion i den grad man tidigare haft.

De företag som utnyttjat tiden, då det mesta stått still, och lagt ner tid och resurser på att bygga en marknadsstrategi, är de som klarar av den ekonomiska belastningen som pandemin medfört. Vi vet att många företag stramar åt alla utgifter, vilket är klokt – men vissa utgifter är investeringar inför framtiden, marknadsföringen är just en sådan investering!

 

 

Därför bör du satsa på marknadsföringen nu!

Passa på att bygga upp en tydlig och utförlig plan för hur företaget ska marknadsföra resten av året. Motgångarna har satt djupa ekonomiska spår för många företag, nu har många företag insett betydelsen av pandemin och därmed fått en bättre förståelse av hur kritisk situationen varit och är. I och med detta kan man lättare lägga budget och fördela företagets resurser för resterande månader på detta året.

Om ni inte redan har gjort de, ta kontakt med experter som kan hjälpa er att få ut det mesta av er marknadsbudget. Vi har lång erfarenhet av digital marknadsföring och kan hjälpa er bygga en marknadsstrategi anpassat efter rådande situation.

Folk över hela världen spenderar mer tid hemma än någonsin pga restriktioner om karantäntvång. Man arbetar allt oftare hemifrån och spenderar därmed mer tid framför tv:n, datorn och mobilen. Företag har alltså större möjlighet än någonsin att exponera sig för ett stort antal människor benägna att köpa eller ta reda på mer om produkter och tjänster.

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig så fort vi kan. 

Den pålitliga partnern.

Samarbetet som gagnar tillväxt!

Ta kontakt med oss