Covid -19 – Uppdatera er hemsida och sociala medier

I vårt tidigare inlägg pratade vi om coronavirusets påverkan på digital marknadsföring och gav tips för hur ni kan tänka gällande er digitala strategi under denna komplexa tid. Mycket har förändrats på bara några veckor och det fortsätter dyka upp nya direktiv varje dag. I dagens inlägg vill vi därför göra er uppmärksamma på hur stor betydelse kommunikation har och hur ni så gott det går kan undvika att bli överbelastade med frågor från era kunder.

Kommunikation är A och O

God kommunikation lägger grunden till det mesta och finns runt omkring oss hela tiden. Kommunikation handlar om att förmedla information från en punkt till en annan och krävs för att undvika missförstånd. På olika sätt kommunicerar företag varje dag, både internt och externt, och de flesta har förmodligen fått en bra rutin på hur kommunikationen ska ske för att få en väl fungerande verksamhet.

När situationer som detta uppstår har kommunikationen oerhört stor betydelse. Företag behöver snabbt anpassa sig efter förändrade arbetsförhållande för att kunna bemöta sina kunders funderingar. Som företag behöver man ta reda på hur man kommer eller kan bli påverkad av coronaviruset och lägga upp en plan utifrån det. De förändrade arbetsförhållandena kan röra sig om personalbrist, problem vid tillverkning, frakt svårigheter eller kanske till och med företag som behöver stänga ner. Många frågor kan alltså dyka upp då alla företag och branscher är drabbade på olika sätt. Vi vill därför idag ge tips på hur ni kan underlätta arbetet för er själva och kommunicera ut information som rör Covid -19 utan att bli överbelastade på kundtjänst.

 

 

Uppdaterad hemsida

Informera kunden om hur ni hanterar hygien med exempelvis skyddshandskar och handdesinfektion samt ser till att personal stannar hemma vid minsta symptom av smitta. Få kunden att känna sig trygg med att handla utav er.
Visa att ni följer WHO:s rekommendationer och ständigt håller er uppdaterade vilka direktiv som gäller.
Ha konkret och tydlig information på er hemsida så att kunden enkelt kan ta reda på hur ni är påverkade av coronaviruset och om det kan skapa problem för konsumenten.
Skapa en landningssida med en FAQ endast för frågor som rör Covid -19.
Se till att ha uppdaterad information, t.ex. lagerstatus och leveranstid så att kunden från början vet hur det ligger till.
Om kunden skulle ha en fråga som ni har missat att få med i er FAQ är det bra att ha tydlig kontaktinformation som är lättillgänglig både från dator och mobil. Det kommer inte gå att undvika frågor på telefon och mail helt och hållet men så länge ni försöker kommunicera ut information så tydligt ni kan går det i alla fall att dra ner på det.
Situationen vi befinner oss i förändras från dag till dag. Se till att ha uppdaterad information hela tiden.

Använd Sociala medier

Vi alla vet vilket bra forum sociala medier är för att nå ut till människor. Se till att utnyttja det genom att lägga upp all nyttig information som är viktig för konsumenten att ta del av. Som vi vet påverkas alla branscher och företag olika så ni kan aldrig vara för tydliga med vilka förändringar som sker för just er.

Försök att ta tillfället i akt och se det som varumärkeskännedom och varumärkesbyggande när ni kommunicerar i sociala medier. Ni visar att kunden kan känna en trygghet när de handlar utav er oavsett vilken situation vi befinner oss i. Ni är ärliga och lyfter fram alla problem för att sedan hitta lösningar för att kunna tillgodose alla kunder så gott det går. Glöm bara inte att vara beredd på alla potentiella frågor eller klagomål som kan komma in. Se till att ha någon som snabbt kan hantera frågorna och ge kunderna de svaren de behöver så fort det går.
Summering

Alla branscher är som sagt påverkade väldigt olika av coronaviruset. Vissa skriker efter kunder medans andra knappt vet hur de ska hinna med. Det här inlägget kanske inte rör alla fullt ut men jag tror fortfarande att de flesta kan ta med sig att kommunikation är a och o i många sammanhang.

På Head of search har vi tre värdeord som genomsyrar hela vår verksamhet – gemenskap, kompetens och utveckling. De tre orden är våra värderingar som vägleder oss i vårt dagliga arbete, men utan kommunikation är jag ganska säker på att de skulle vara väldigt svåra att uppnå.

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig inom kort.

Hej!
Först och främst skulle vi vilja be om lite uppgifter från dig
för kunna kontakta dig om du ger oss ditt godkännande i nästa steg.
Mål med hemsidan!
Alla har olika mål med sin hemsida, vi är intresserade av era!
Hur viktig är en hemsida?
Tack för dina svar!
Nu vet vi lite mer om vad som är viktigt för er. Vi skulle gärna vilja kontakta dig och berätta mer om vad vi kan erbjuda.