7 anledningar varför du bör använda Google Ads

Numera är ett av de största målen för ett företag att maximera medvetenheten om deras verksamhet, varumärke, produkter eller tjänster som de erbjuder samtidigt som de strävar efter att öka trafiken till deras hemsida.Funderar du på om du ska använda Google Ads (tidigare känd som Google AdWords till 24 juli 2018)? Då kan kanske någon av dessa anledningar hjälpa dig ta ett beslut.

1. Man betalar endast för resultat

En av de största fördelarna med Google Ads är att du bara betalar för trafiken som går till din hemsida. På grund av sättet PPC (Pay per Click) annonsering fungerar, betalar du bara för hur många gånger din annons har klickats på. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att slösa bort pengar om kampanjen visar sig vara mindre framgångsrik än väntat. Om ingen klickar på den så kostar det dig inget. Ställ in din kampanj korrekt så kommer klicken löna sig.

Det som också är intressant är att det inte finns några krav på någon minimum investering för att annonsera med Google Ads, så att alla företag får chansen att delta oavsett storleken på deras marknadsförings-budget. Genom att inkludera relevanta sökord och konfigurera de negativa nyckelorden är Google Ads en av de bästa investeringarna man kan göra.

2. Mätbart

Du kan inte förbättra något om du inte har någon data!

Det är ett välkänt faktum att online-marknadsföring är mer mätbart än vad tv eller skyltannonsering är.
Detta beror på den teknik som har investerats i sökmotorannonsering de senaste åren, och inget mäter snabbare och noggrannare än vad Google Ads gör.

Även i jämförelse med traditionell SEO-marknadsföring, där det ofta kan vara svårt att dra nytta av vad som faktiskt får din webbplats-ranking att öka eller minska (algoritmer ändras dagligen), leder Google Ads fortfarande vägen med ett brett utbud av mätvärden som gör att du kan granska olika typer av aspekter av din kampanj. Dessa mätvärden ger dig möjlighet att avgöra om din kampanj har uppfyllt dina förväntningar eller inte och vad du kan göra för att förbättra den. Det går även snabbt att se vilka sökord som är värt att investera i när det kommer till SEO.

3. Flexibilitet

Google-kampanjer kan enkelt anpassas, så att du kan fokusera på specifika målgrupper. Bland de tillgängliga filtren som du kan använda för målgrupper är tid, språk, plats, enhet som används etc.

Du kan också ställa in specifika sökordstyper, så att du bara visar din annons till personer som söker efter de exakta sökorden som du angivet. Du kan även tillhandahålla Google-annonser med ”negativa sökord” som innehåller ord som du inte vill att din webbplats eller annons ska synas under. Vad som är viktigt är dock att du ser till att ditt företag eller din bransch efterfrågas på Google regelbundet. Om det inte är fallet kan det hända att du måste breda ut dina kampanjer så att ni syns för personer som söker efter information för att sedan marknadsföra för dem igen när de är redo att köpa.

Varför Google Ads

4. Alla använder Google

Känner du någon som aldrig har använt Google? Inte jag heller. Google har blivit en del av människors vardag, eftersom nästan alla använder det i någon form. Det är världens största och mest populära sökmotor med över 1,5 miljarder användare över hela världen. I själva verket behandlar Google i genomsnitt cirka 40 000 sökfrågor per sekund! Per sekund!

Detta visar att Google verkligen har blivit inblandat i människors vardag. Så reklam på Google är verkligen en no-brainer, med tanke på många av dina framtida kunder och leads kommer att använda Google av olika skäl. Vi ska inte glömma att tala om populariteten hos Googles partners såsom YouTube och Gmail där man också kan synas om man annonserar via Google Ads. Det är helt enkelt en guldgruva för online-marknadsföring.

5. Engagera dina kunder

Under åren har Google intensifierat sina insatser för att fortsätta förbättra och uppgradera Google Ads. Det har nyligen publicerat flera nya annonsformat, framför allt Google Shopping annonser och video ads på YouTube. Engagerande annonsformat som video ads på Youtube, ger plats för gillningar, kommentarer och naturligtvis – klick.

6. Snabbare och enklare än SEO

Ads och SEO (Search Engine Optimization) är två viktiga komponenter för Search Engine Marketing (SEM). När de tillämpas korrekt kan båda hjälpa dig att öka och optimera din närvaro på Google och dess partnerprodukter. Men när man jämför de två är det klart att Google Ads är vägen för snabbare och effektivare resultat.

Låt oss säga att du vill få besökare till din nystartade hemsida. Att se resultat via SEO tar tid. Det tar vanligtvis flera månader, innan du kan börja se din webbplats som visas i Googles sökningar. På grund av den hårda konkurrensen av företag som redan har etablerat sig i det organiska, kommer det ta tid att synas.

Men med hjälp av Google Ads kan du snabbt komma upp på första sidan på Google. Du syns dessutom över de organiska resultaten. Det är viktigt att notera att användandet av Google-annonser inte betyder att ge upp SEO helt och hållet. Tvärtom, använd Google Ads för att stärka din position på Google och dess partnerprodukter samtidigt som du arbetar med att förbättra din organiska ranking med SEO. Med hjälp av resultaten du har fått från din Google Ads kampanj kan du snabbt upptäcka hur effektiva dina sökord är. Denna data bör du använda för när du börjar jobba med dina SEO-kampanjer.

7. Google Ads Remarketing

I likhet med hur dynamiska annonser fungerar, är Google Ads remarketing en funktion som gör det möjligt för webbplatser att visa riktade annonser till användare som redan har besökt din webbplats. Dessa annonser kan antingen visa annonser till besökare som varit inne på sidan (Standard Remarketing) eller visa annonser för specifika produkter eller tjänster som de tidigare varit inne och tittat på (Dynamisk Remarketing). Säg att din webbplats säljer sportkläder och en av dina besökare tittade på fotbollsskor. Den här användaren kommer då förmodligen ha mer nytta av att se en annons för den här specifika produkten igen. Som blir en konstant påminnelse till dina besökare att återvända till din webbshop för att slutföra sina köp. Detta görs genom att lägga till en kod (en cookie) i din webbshop. Denna cookien användas sedan för att ta reda på om besökaren varit på din webbplats.

Använder ditt företag Google Ads?

Vi förstår att det kan vara svårt och krångligt att komma igång med Google Ads.
Head of search är stolta Google Partner, tack vare vår långa erfarenhet och kompetens inom Google Ads hjälper vi er med annonsering i världens mest använda sökmotor.
Kontakta oss om ni har frågor eller behöver hjälp med Google Ads annonsering.

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig inom kort.

Hej!
Först och främst skulle vi vilja be om lite uppgifter från dig
för kunna kontakta dig om du ger oss ditt godkännande i nästa steg.
Mål med hemsidan!
Alla har olika mål med sin hemsida, vi är intresserade av era!
Hur viktig är en hemsida?
Tack för dina svar!
Nu vet vi lite mer om vad som är viktigt för er. Vi skulle gärna vilja kontakta dig och berätta mer om vad vi kan erbjuda.