7 anledningar varför du bör använda Google Ads

Numera är ett av de största målen för ett företag att maximera medvetenheten om deras verksamhet, varumärke, produkter eller tjänster som de erbjuder samtidigt som de strävar efter att öka trafiken till deras hemsida.Funderar du på om du ska använda Google Ads (tidigare känd som Google AdWords till 24 juli 2018)? Då kan kanske någon av dessa anledningar hjälpa dig ta ett beslut.

1. Man betalar endast för resultat

En av de största fördelarna med Google Ads är att du bara betalar för trafiken som går till din hemsida. På grund av sättet PPC (Pay per Click) annonsering fungerar, betalar du bara för hur många gånger din annons har klickats på. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att slösa bort pengar om kampanjen visar sig vara mindre framgångsrik än väntat. Om ingen klickar på den så kostar det dig inget. Ställ in din kampanj korrekt så kommer klicken löna sig.

Det som också är intressant är att det inte finns några krav på någon minimum investering för att annonsera med Google Ads, så att alla företag får chansen att delta oavsett storleken på deras marknadsförings-budget. Genom att inkludera relevanta sökord och konfigurera de negativa nyckelorden är Google Ads en av de bästa investeringarna man kan göra.

2. Mätbart

Du kan inte förbättra något om du inte har någon data!

Det är ett välkänt faktum att online-marknadsföring är mer mätbart än vad tv eller skyltannonsering är.
Detta beror på den teknik som har investerats i sökmotorannonsering de senaste åren, och inget mäter snabbare och noggrannare än vad Google Ads gör.

Även i jämförelse med traditionell SEO-marknadsföring, där det ofta kan vara svårt att dra nytta av vad som faktiskt får din webbplats-ranking att öka eller minska (algoritmer ändras dagligen), leder Google Ads fortfarande vägen med ett brett utbud av mätvärden som gör att du kan granska olika typer av aspekter av din kampanj. Dessa mätvärden ger dig möjlighet att avgöra om din kampanj har uppfyllt dina förväntningar eller inte och vad du kan göra för att förbättra den. Det går även snabbt att se vilka sökord som är värt att investera i när det kommer till SEO.

3. Flexibilitet

Google-kampanjer kan enkelt anpassas, så att du kan fokusera på specifika målgrupper. Bland de tillgängliga filtren som du kan använda för målgrupper är tid, språk, plats, enhet som används etc.

Du kan också ställa in specifika sökordstyper, så att du bara visar din annons till personer som söker efter de exakta sökorden som du angivet. Du kan även tillhandahålla Google-annonser med ”negativa sökord” som innehåller ord som du inte vill att din webbplats eller annons ska synas under. Vad som är viktigt är dock att du ser till att ditt företag eller din bransch efterfrågas på Google regelbundet. Om det inte är fallet kan det hända att du måste breda ut dina kampanjer så att ni syns för personer som söker efter information för att sedan marknadsföra för dem igen när de är redo att köpa.

Varför Google Ads

4. Alla använder Google

Känner du någon som aldrig har använt Google? Inte jag heller. Google har blivit en del av människors vardag, eftersom nästan alla använder det i någon form. Det är världens största och mest populära sökmotor med över 1,5 miljarder användare över hela världen. I själva verket behandlar Google i genomsnitt cirka 40 000 sökfrågor per sekund! Per sekund!

Detta visar att Google verkligen har blivit inblandat i människors vardag. Så reklam på Google är verkligen en no-brainer, med tanke på många av dina framtida kunder och leads kommer att använda Google av olika skäl. Vi ska inte glömma att tala om populariteten hos Googles partners såsom YouTube och Gmail där man också kan synas om man annonserar via Google Ads. Det är helt enkelt en guldgruva för online-marknadsföring.

5. Engagera dina kunder

Under åren har Google intensifierat sina insatser för att fortsätta förbättra och uppgradera Google Ads. Det har nyligen publicerat flera nya annonsformat, framför allt Google Shopping annonser och video ads på YouTube. Engagerande annonsformat som video ads på Youtube, ger plats för gillningar, kommentarer och naturligtvis – klick.

6. Snabbare och enklare än SEO

Ads och SEO (Search Engine Optimization) är två viktiga komponenter för Search Engine Marketing (SEM). När de tillämpas korrekt kan båda hjälpa dig att öka och optimera din närvaro på Google och dess partnerprodukter. Men när man jämför de två är det klart att Google Ads är vägen för snabbare och effektivare resultat.

Låt oss säga att du vill få besökare till din nystartade hemsida. Att se resultat via SEO tar tid. Det tar vanligtvis flera månader, innan du kan börja se din webbplats som visas i Googles sökningar. På grund av den hårda konkurrensen av företag som redan har etablerat sig i det organiska, kommer det ta tid att synas.

Men med hjälp av Google Ads kan du snabbt komma upp på första sidan på Google. Du syns dessutom över de organiska resultaten. Det är viktigt att notera att användandet av Google-annonser inte betyder att ge upp SEO helt och hållet. Tvärtom, använd Google Ads för att stärka din position på Google och dess partnerprodukter samtidigt som du arbetar med att förbättra din organiska ranking med SEO. Med hjälp av resultaten du har fått från din Google Ads kampanj kan du snabbt upptäcka hur effektiva dina sökord är. Denna data bör du använda för när du börjar jobba med dina SEO-kampanjer.

7. Google Ads Remarketing

I likhet med hur dynamiska annonser fungerar, är Google Ads remarketing en funktion som gör det möjligt för webbplatser att visa riktade annonser till användare som redan har besökt din webbplats. Dessa annonser kan antingen visa annonser till besökare som varit inne på sidan (Standard Remarketing) eller visa annonser för specifika produkter eller tjänster som de tidigare varit inne och tittat på (Dynamisk Remarketing). Säg att din webbplats säljer sportkläder och en av dina besökare tittade på fotbollsskor. Den här användaren kommer då förmodligen ha mer nytta av att se en annons för den här specifika produkten igen. Som blir en konstant påminnelse till dina besökare att återvända till din webbshop för att slutföra sina köp. Detta görs genom att lägga till en kod (en cookie) i din webbshop. Denna cookien användas sedan för att ta reda på om besökaren varit på din webbplats.

Använder ditt företag Google Ads?

Vi förstår att det kan vara svårt och krångligt att komma igång med Google Ads.
Head of search är stolta Google Partner, tack vare vår långa erfarenhet och kompetens inom Google Ads hjälper vi er med annonsering i världens mest använda sökmotor.
Kontakta oss om ni har frågor eller behöver hjälp med Google Ads annonsering.

BLI KONTAKTAD

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort

040 - 622 95 55

Dagens konsumenter har fler och fler alternativ att handla från i takt med att marknadskonkurrensen ökar. Därför är det viktigt att er hemsida inte bara fokuserar på att generera nya kunder, utan även har en struktur som gör att kunden inte direkt lämnar hemsidan, samt vill handla där igen. Kundupplevelse är alltså prio för att …
Vi på Head of Search är erfarna inom digital marknadsföring och vet hur man rankar er hemsida på Google. Genom att hålla oss uppdaterade om vad Google prioriterar för rankning så följer vi de bästa trenderna för att er digitala marknadsföringsstrategi ska vara så effektiv så möjligt. Därför ska ni skapa hemsidan för kundupplevelse först …
Välkommen till Head of Search Irma! Irma gör sin sista LIA inom webbdesign hos oss. Irma kommer att stötta oss inom webbdesign och annat fram till maj då Irma tar examen som Frontend developer.   Hur känns det att komma till Head of Search och vad är ditt första intryck? Irma: Det känns bra, känner …
Välkommen till Head of Search Benjamin! Vi tog tillfället i akt att prata lite med Benjamin och hur hans första tid varit hos oss på Head of Search. Hur känns det att komma till Head of Search och vad är ditt första intryck? Benjamin: Jag tycker att det är väldigt kul och spännande att få …
Har Corona har påverkat ditt företag? Försäljningen och efterfrågan av produkter och tjänster har avtagit rejält sedan Covid-19 pandemin bröt ut i början av 2020. De flesta företag har påverkats på något sätt. En del positivt, men majoriteten har dessvärre fått uppleva den negativa sidan av driva företag under svåra tider. Har du påverkats direkt …
Vad är Google Analytics? Google Analytics är ett digitalt verktyg för webbanalys framtaget av Google. Inom branschen förkortas det ofta till G.A. Detta gratisverktyg ger er som företagare en tydlig insyn över trafiken på er webbsida. För att koppla datan till ert Google Analytics lägger man in en kort rad kod i hemsidans källkod, detta …
Vad är grafisk design? De flesta relaterar grafisk design med formgivning, vilket i teorin är rätt! Det ger form och struktur till något. Vi syftar på grafisk design i digitala ändamål. Då handlar det om typsnitt, logotyper, färger. Det kan vara väldigt detaljerat och djupgående och så kan det vara så enkelt som bilder och …
Står ni i valet och kvalet om Google Ads ska vara en del av er digitala strategi? I följande inlägg kommer vi att gå igenom 5 anledningar till varför vi tycker ni ska annonsera med Google Ads och förhoppningsvis hjälpa er lite på traven. 1. Ranka högt Google Ads är ett perfekt komplement till sökmotoroptimering …
I vårt tidigare inlägg pratade vi om coronavirusets påverkan på digital marknadsföring och gav tips för hur ni kan tänka gällande er digitala strategi under denna komplexa tid. Mycket har förändrats på bara några veckor och det fortsätter dyka upp nya direktiv varje dag. I dagens inlägg vill vi därför göra er uppmärksamma på hur …
De senaste dagarna har haft en stor påverkan på vårt samhälle och många företag har blivit ekonomiskt drabbade av coronaviruset (Covid -19) som cirkulerar runt om i världen. Hur man som företag ska förhålla sig till omständigheterna och den pandemi som råder kan vara en stor utmaning som kräver arbete och omstrukturering. Med det här …
Förutom nyckelord – Vad är viktigt för SEO-content?   Om vi bortser från det faktum att nyckelord och SEO-vänligt innehåll är utav hög kvalité, så finns det annan viktig information man måste ta in. Här är några bra tips på vad du ska tänka på när du arbetar med SEO content. Precis när man trodde att …
Meta titeln är den länkande rubriken ute vid sökresultaten. Titeln är väldigt viktig och ibland till och med avgörande om din sida kommer visas bland sökresultaten eller inte. Meta titeln ska heller inte överskrida 68 tecken då finns det en risk att titeln kortas av och du får inte fram ditt budskap. En meta beskrivning …
Om Head of Search Head of Search är digitalbyrå i Malmö med fokus på marknadsföring och webbutveckling med kontor i Hyllie. I dagsläget är det totalt 5 anställda på företaget och ett stort utbud av kunder. Fokus ligger idag på att våra kunder ska känna en hög närvaro och kompetenta medarbetare. För oss är det …
Öka din lönsamhet med Head of Search! I samband med att vi flyttade in i nya lokaler i Hyllie i maj blev David Borg en del av vårt träffsäkra team. Han ansvarar för våra kunders betalda trafik via exempelvis Google Ads, Facebook, Instagram, Linkedin och Bing. ̶  Betalda kampanjer är ett effektivt sätt att bli …
Följare, Likes och delningen endast en liten del. Vissa anser att lägga sina pengar på marknadsföring är bortkastade pengar, då använder man inte sin marknadsföring på rätt sätt. Det kan också vara så att man inte implementerat spårningen korrekt, vilket leder till att man inte får fram rätt resultat. En del tror att det räcker …
Google Shopping lanseras i Finland Tjänsten har funnits under några år i Sverige, Danmark och Norge. Nu finns även möjligheten för E-handlare att använda Google shopping i vårt grannland. Under maj 2019 har tjänsten äntligen kommit till Finland. ( Vill du läsa mer om vad Google Shopping innebär kan du klicka här. Det tog tid …
Vad är Google Smart Shopping och varför du ska använda det? Skillnaden mellan Google Smart Shopping och Google Shopping För att få en övergripande förståelse över vad Google Shopping innebär kan man gå in och läsa om det här. Största skillnaden mellan dessa två är att Google Smart Shopping har en automatiserad budgivning för att maximera …
Är ditt företag i behov av en slagkraftig hemsida som lockar nya kunder? Då har du kommit rätt! Vi på Head of search utvecklar och designar hemsidor som driver trafik, skapar engagemang och som du själv enkelt kan uppdatera. Vi har nyligen utökat vårt team av IT-experter med Christoffer Gunnarsson som håller i trådarna när …
Vad är SEO och varför är det så viktigt? SEO är ett engelskt begrepp och står för Search Engine Optimization, därav har den vanligaste förkortningen blivit SEO. I Sverige är sökmotoroptimering det vanligaste namnet, men vad är egentligen seo? Syftet med seo är att du ska hamna så högt upp som möjligt i de organiska …
Maximera din marknadsföringsbudget med Head of search! Vår VD Staffan Rosenblad har 25-års erfarenhet av att driva bolag och har innehaft ledande positioner både som CFO och VD inom flera olika verksamheter. Han hjälper oss med företagsutveckling genom att utarbeta strategier, visioner och tydliga målsättningar. Vi frågar Staffan varför han har valt att satsa på …
Förstärk ditt varumärke med övertygande copy! Vi på Head of search jobbar hela tiden på att utöka och förbättra vårt tjänsteutbud för att kunna ge våra kunder så bra service som möjligt. Ordkonstnären Sara Önnebo är det senaste tillskottet i vårt proffsiga team. Hon hjälper företag med träffsäkra texter till hemsidor och sociala medier. ̶  …
Head of search är ett innovativt företag som ligger i den absoluta framkanten när det gäller digital marknadsföring. Viktor Andersson  ̶  delägare, affärsutvecklare och spindeln i nätet  ̶  berättar mer om företagets snabba och framgångsrika tillväxtresa. ̶  Jag och Mikael Åkerlund träffades via en gemensam bekant, berättar Viktor. Vi kände genast att vi skulle kunna …
Vad är Google Shopping? För att sammanfatta det kort så är Google Shopping ett smart sätt för alla som bedriver en E-handel att synas extra med sina produkter. Dina produktbilder, priser och länkar är tagna direkt från din webbplats och blir synligt på sökresultatet hos Google. Dessa dyker oftast upp högst upp i resultatet innan …
Välkommen Linus! Head of search är ett företag med stark framtidstro som vill bidra till ett bättre samhälle genom att hjälpa ungdomar in i arbetslivet. Därför har vi valt att ta emot en praktikant. Linus Carlsson Ibrahim studerar Digital marketing & Sales analytics på IHM Business School och han kommer att göra sin LIA-praktik hos …
Head of search fortsätter att expandera! Mikael Åkerlund, delägare och projektledare, blickar framåt efter ett otroligt händelserikt år med många nöjda kunder, fler medarbetare och nya tillväxtmål. ̶  Intresset för digital marknadsföring är stort, konstaterar Mikael. Vi har en stadigt ökande kundkrets och har växt ur våra lokaler i Turning Torso. Den första april flyttar …
Utmanande, utvecklande och varierande! Därför trivs Marcus Grankvist, account manager på Head of search, så bra med sitt arbete. ̶  Det finns få företag med så mycket kompetens på rätt plats, menar Marcus. Dessutom har vi en fantastisk företagskultur där vi umgås både på och utanför arbetstid. Jag är övertygad om att det är därför …
Vad är Remarketing? Remarketing eller retargeting som det också kallas för, är ett väldigt effektivt sätt att annonsera mot besökare som tidigare har besökt en sida eller app. T.ex. om en besökare har kollat på ett par röda skor i din webbshop men inte slutfört köpet, kan du som annonsör med Google Ads Remarketing påminna …
Behöver du hjälp med att nå toppen? Simon Winge är en av våra SEO-experter och hemsideproffs.  Han ser till att du hamnar högt upp i sökningar på Google och når ut med information om dina produkter eller tjänster till rätt målgrupp. Och om du är i behov av en unik hemsida för att locka nya …
Numera är ett av de största målen för ett företag att maximera medvetenheten om deras verksamhet, varumärke, produkter eller tjänster som de erbjuder samtidigt som de strävar efter att öka trafiken till deras hemsida.Funderar du på om du ska använda Google Ads (tidigare känd som Google AdWords till 24 juli 2018)? Då kan kanske någon …
Julhandeln är här. Är du förberedd? Har du gjort vad du kan när det kommer till marknadsföring?   Ökning i försäljning under julhandeln för de olika butikerna, Delbrancher som tjänar mest på julhandeln. 8 Snabba e-handels tips för julhandeln som vi kommer att gå igenom i detta inlägg 1. Börja planeringen för marknadsföringen tidigt. 2. …
Ultimata guiden för black Friday del 2 11 extra tips Läs del 1 HÄR för att få reda på vad Black Friday är. I slutändan är det upp till dig vilken strategi du satsar på under din Black Friday-REA. Vi rekommenderar att du sätter dig ner och tittar på siffrorna för att ta reda på …
Det finns många sätt att lyckas med Black Friday och här kommer 10 Tips. Välj de som passar er marknad bäst. Dagarna blir kortare och sommaren är en del av det förflutna vilket bara kan innebära en sak, julhandeln börjar närma sig. För att starta den här jul-handeln med stil kommer företag över hela världen att delta …