WooCommerce vs Magento 2 2018

WooCommerce vs Magento 2

Både WooCommerce och Magento erbjuder ett antal funktioner. De är båda populära e-
handelslösningar, och att välja mellan dem är inte lätt. En djupare analys och jämförelse av
deras funktioner kan hjälpa dig att göra valet lite lättare. Att välja den bästa lösningen för er är
avgörande för webshopen, eftersom ingen e-handlare någonsin skulle vilja att deras besökare
lämnade webbplatsen på grund av dålig design eller en dålig upplevelse. Du kan fatta rätt
beslut om du vet vad du är ute efter och vad som skulle ge era kunder den bästa upplevelsen.
Både WooCommerce och Magento har trogna anhängare som anser att deras plattform är den
bästa. En opartisk uppfattning är nyckeln för att kunna göra rätt val utefter dina behov. Därför
kommer vi idag att titta på de olika funktionerna, prestandan, priset, säkerheten,
produkthanteringen och användarvänligheten hos båda plattformarna. Efter att ha läst denna
artikel ska du sedan lättare kunna fatta beslut om vilken e-handelsplattform som passar er
bäst.

Vad är unikt med WooCommerce?

WooCommerce är ett kraftfullt plugin till WordPress. WooCommerce har funktioner som är användbara och som ger en effektiv e-handelslösning samtidigt som den behåller enkelheten hos sitt CMS. WordPress, ett känt CMS, är
moderplattformen för denna plugin.

Vad är unikt med Magento?

Magento är en e-handelsplattform, skräddarsydd för medelstora och stora nätbutiker. Magento
är känt för att erbjuda de mest robusta funktionernainom e-handel, vilket är idealiskt för
kunder som har höga förväntningar. Detta gör Magento unikt bland de andra plattformarna.

Funktioner i WooCommerce

 • WooCommerce erbjuder en gratis e-handelsplattform till sina användare.
 • Kunder kan hitta sitt eget/sina egna webbhotell.
 • Man kan ha obegränsade produkter.
 • Hyperanpassningsbart och tusentals WordPress-teman.
 • Grundläggande säkerhetsfunktioner.
 • Lätt att använda.
 • De finns plugin för att utöka funktionerna.

Funktioner i Magento

 • Erbjuder premiumtjänster och en Community version som är kostnadsfri för sina kunder.
 • Kunder kan lägga till obegränsade produkter i sin butik.
 • Ett temabaserat system för sina kunder med otaliga alternativ.
 • Många teman och supporttillägg.
 • Avancerade säkerhetsfunktioner och dedikerade uppdateringar för att stänga ute hot eller eventuella svagheter som uppkommer.
 • För att använda denna e-handelslösning är grundläggande kunskap om webbutveckling viktig.

Vad WooCommerce och Magento erbjuder till sina kunder?

En introduktion till WooCommerce

WordPress-användare brukar känna till namnet WooCommerce. WooCommerce används på nästan 400-tusen hemsidor. Den har all den funktionalitet som krävs för att driva e-handel och tillsammans med extensions kan man få det mesta att fungera som man vill. WooCommerce stöder obegränsade produkter och har ett robust CMS (WordPress) som grund. Användare kan fritt välja betalningsmetoder med hjälp av plugin.

Om du vill öppna din webbutik är det gratis att använda denna plattform, bortsett från kostnaderna för webbhotell. Om du redan använder WordPress tillkommer fördelen att man kan lägga till WooCommerce och anpassa den efter temat som ni kör med. Det blir lättare att navigera om man känner till WordPress sen innan. Man kan ställa frågor till WooCommerce om man behöver hjälp. Plattformen har stöd för SSL och det är viktigt för en säker hantering av kreditkortsuppgifter osv. WooCommerce gör det även enkelt att ställa in så man kan spåra data med Google Analytics.

Är WooCommerce bra för en nybörjare?

Nybörjare som inte har erfarenhet av e-handel kan välja denna plattform då den är relativt enkel att komma igång med. Men kunskap om WordPress är viktigt, har ni inte denna kunskap kan man få hjälp av experter eller läsa på online. Det finns ett överflöd av guider på nätet att läsa eller video-guider att titta på.

Vad kostar det? Det är en helt öppen plattform. Vem som helst kan ladda ner detta och installera plattformen på vilken server som helst. Däremot kostar deras premiumplugin, dessa plugin lägger till ytterligare funktioner som kan vara bra att ha och användarna måste betala en årlig prenumeration för att få använda dem. Beroende på storleken på er hemsida måste du betala för webbhotellstjänster och paket som erbjuds av tjänsteleverantören. Det finns massvis med olika webtjänsteleverantörer på nätet och alla har olika erbjudanden.

En introduktion till Magento

WooCommerce erbjuder en allmän lösning, men Magento är mer fokuserad på företag. Tro dock inte att småföretag inte kan dra nytta av denna plattform. Magento erbjuder en allmän upplaga gratis och för medelstora och stora företag erbjuder de en företagsutgåva. Här fokuserar vi på den fria allmänna utgåvan. På samma sätt som alla andra självhostade plattformar, stöder även Magento obegränsade produkter och har också gratis layouts och teman.

Det finns kreativa verktyg och spontana administrativa gränssnitt som är anpassningsbara utefter användarens behov. Magento kan hantera de stora butikerna eftersom den är konstruerad för skalbarhet. Magento tillåter e-handlarna att koppla med betalningsleverantörer på ett enkelt och säkert sätt (t.ex. klarna, billmate osv.), och ett flertal betalningsalternativ som individen kan välja mellan vid betalning (avbetalning, direktbetalning, kortbetalning osv). Om vi ​​jämför WooCommerce och Magento när det gäller användarvänlighet, är Magento inte så användarvänligt för nybörjare. För att komma över detta kan användarna läsa den omfattande dokumentationen. Om du är en ambitiös e-handlare, är Magento en bra plattform för dig och du kan snabbt göra så dina butiker växer utan att den får ”växtvärk”. Eftersom det är en gratis utgåva, behöver du inte spendera några pengar i början, det enda du måste lägga pengar på är på webbhotell. E-handlarna som ska använda företagsversionen måste lägga pengar på det.

Jämförelser

På resultatnivå

Laddningstider är en nyckelfaktor som kan medföra stora skillnader i din webbutiks resultat. En kund kommer inte stanna på en webbplats som tar lång tid att ladda. Då kommer kunden att lämna webbplatsen och strunta i att köpa något. Därför spelar hastighet stor roll. Prestationen hos varje online-butik beror till stor del på dessa faktorer – webbhotell, produkter, enkel navigering och tjänster – och är oberoende av vilken plattform du väljer.

Hur stor vinst du gör på din webbutik beror alltså främst på dessa faktorer, och inte på WooCommerce eller Magento.

Säkerhet

Säkerhet är viktigt när vi pratar om den bästa e-handelsplattformen. Kunderna litar bara på webbplatser om de anser att all privatinformation och betalningsinformation är säker hos webbutiken. Det är ditt ansvar att säkra kundens uppgifter. WooCommerce och Magento hanterar denna faktor mycket effektivt, eftersom de båda ger avancerade säkerhetsåtgärder. Men när vi gör en jämförelse så bör en ta ledningen över en annan. Här är Magento vinnaren eftersom de erbjuder dedikerade säkerhetsuppdateringar. Nybörjare kan tycka att det är svårt, men om du är en seriös e-handlare som tar säkerhet på allvar, är Magento rätt val/ett självklart val.

Hur lätt är det att hantera produkter?

Enkelhet i produkthantering bör finnas med på listan för användarna. Med WooCommerce kan man sälja både digitala och fysiska produkter. Att lägga till nya produkter är enkelt med WooCommerce, och med extensions som utökar plattformens funktionalitet blir det ännu enklare med variabla produkter. Magento erbjuder funktioner som inte erbjuds av WooCommerce. Till exempel är avancerade prissättningsregler, produktrecensioner, önskelistor, grupperade objekt, produktpersonalisering etc. några av funktionerna i Magento. Men övergripande är WooCommerce ett bättre alternativ för det lilla företaget där avancerade funktioner inte är behovet.

Priset

Budgeten är det sista och viktigaste övervägandet för att bestämma vem som vinner. Bortsett från kostnaden för webbhotell, om vi jämför båda genom att skapa en webbutik, är processen kostnadsfritt för både WooCommerce och Magento-användare. Kostnaden för att driva din webbutik beror på valet av webbhotellstjänstleverantör. En noggrann undersökning av vilka plugin som du vill ha till din butik kan vara till hjälp för dem som vill utveckla sin e-handel.
Jämför priser, funktionalitet och tjänster innan du väljer någon plattform.

WooCommerce är det billigaste alternativet om man inte väljer att installera extensions. Det är ett bra alternativ eftersom många numera är medvetna om hur man använder WordPress och de kan optimera sin butik utan några större problem.

Slutligen WooCommerce VS Magento

Det lättaste valet för nybörjare är WooCommerce. Ställ in din butik enkelt och börja sälj. Men när vi pratar om en effektivare lösning för de större butikerna, finns det inget bättre än Magento. När det gäller skalbarhet av webbutiker är det Magento som är det bättre valet. Om du är bekväm med den höga prislappen som kommer med Magento är det företagsutgåvan som gäller. Välj Magento eftersom du kommer att se resultat i slutändan.

Läs mer om Magento

Läs mer om WooCommerce

Vill du komma i kontakt med oss?

Ange din E-post så kontaktar vi dig inom kort.

Hej!
Först och främst skulle vi vilja be om lite uppgifter från dig
för kunna kontakta dig om du ger oss ditt godkännande i nästa steg.
Mål med hemsidan!
Alla har olika mål med sin hemsida, vi är intresserade av era!
Hur viktig är en hemsida?
Tack för dina svar!
Nu vet vi lite mer om vad som är viktigt för er. Vi skulle gärna vilja kontakta dig och berätta mer om vad vi kan erbjuda.